Geothermische Energie Een Zeer Krachtige Manier Voor Duurzame Energie, Steeds Meer Energieleveranciers Kiezen Hier Voor In 2019!

Sharing is caring!

Geothermische energie is een zeer krachtige en efficiënte manier om via natuurlijke processen een duurzame energie uit de aarde te halen. Dit kan op kleine schaal worden uitgevoerd om warmte te leveren aan een wooneenheid (een geothermische warmtepomp), of op een zeer grote schaal voor energieproductie door een geothermische energie leverancier centrale.

Het wordt al sinds de oudheid in de Romeinse tijd gebruikt voor het verwarmen van ruimten en baden, maar is nu beter gekend voor het opwekken van elektriciteit. Zo heeft de energieleverancier Oxxio in Nederland wel een hele aparte manier van werken.

Geothermische Energie Erg Betrouwbaar En Milieuvriendelijk

Geothermische energie is kosteneffectief, betrouwbaar en milieuvriendelijk, maar is eerder geografisch beperkt tot gebieden in de buurt van grenzen van tektonische platen.

  • Recente technologische ontwikkelingen hebben het bereik en de omvang van levensvatbare bronnen drastisch uitgebreid, vooral voor directe toepassingen zoals verwarming van woningen. De grootste groep geothermische energiecentrales ter wereld bevindt zich in The Geysers, een geothermisch veld in Californië, Verenigde Staten.

Vanaf 2004 Genereren Vijf Landen Elektriciteit Uit Geothermische Bronnen

Vanaf 2004 genereren vijf landen (El Salvador, Kenia, de Filippijnen, IJsland en Costa Rica) meer dan 15% van hun elektriciteit uit geothermische bronnen. Geothermische energie vereist geen brandstof en is daarom immuun voor schommelingen in brandstofkosten, maar de kapitaalkosten zijn meestal hoog.

  • Het boren van de meeste kosten van elektrische installaties en het onderzoeken van diepe hulpbronnen brengt zeer hoge financiële risico’s met zich mee.

Grote Mogelijkheden Om Energie Te Schalen

Geothermische energie biedt een mate van schaalbaarheid: een grote geothermische installatie kan hele steden aandrijven, terwijl kleinere centrales plattelandsdorpen kunnen leveren of individuele huizen kunnen verwarmen.

  • Geothermische elektriciteit wordt gegenereerd in 24 landen over de hele wereld en een aantal potentiële sites worden ontwikkeld of geëvalueerd.3

Ecologische Voetafdruk Verkleinen En Op De Energiekosten Besparen

Als we nadenken over hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en besparen op energiekosten, lijken de meeste mensen zich alleen op hun huis te concentreren.

Ongeveer 2000 uur van het gemiddelde jaar van de persoon wordt op het werk doorgebracht, wat ongeveer 23% van uw tijd is. Als zodanig is het net zo belangrijk om ons in te spannen om onze impact op het milieu te verminderen door energieverbruik op het werk.